onsdag 29 februari 2012

Operation idag. Snart berättar jag om mitt kalas.

Jag var med om värsta häftiga överraskningen i helgen! Jag berättar mer om det snart.

Idag, ny operation som gick enligt planerna. Spikarna ut och inte stelopererad längre. Bandage och högläge ett litet tag. Rehab ett lite längre tag.

Kaffeskål då!
Sjuksköterskan föreslog taxi hem efter operationen.
Jag tyckte att en morfinlullig promenad i solskenet var en mycket bättre idé. Vinglade förbi myrornas på vägen å köpte ett par jeans. Det är ju ingen idé att deppa utan försöka vara som vanligt.

Fick några fler ärr på min redan så "smyckade" arm, men detta innebär ännu ett steg närmare att bli jävligt hel! För nu räcker det.



söndag 19 februari 2012

Ett steg närmare

Look how good it looks! Inget gips, bara massa skruvar och ärr...

Fick träffa läkaren som opererade mig och han förklarade läget och sa (typ) att jag är dum i huvudet om jag ställer mig på brädan i nuläget:
D var en komplicerad op samt handskada. Ett ben i handen hade hamnat på helt fel ställe och då slitet av ledbanden runtomkring. Vid operationen fick dom öppna upp mig på både insidan och utsidan för att spika ihop handen (ben och ledband) med 3 spikar som gör att jag inte kan röra handen överhuvudtaget (typ stelopererad). Spikarna opereras ut om en dryg vecka och då kan jag börja rehabba handen vilket kan ta en tid. Men jag fortsätter att inte vara bitter och tänker på nåt sätt försöka tänka positivt genom att tänka att jag är ett steg närmare shreddandet. Alltså tänker jag mycket... Och tänker också att jag längtar nå djävulskt efter brädan nu!

Efter massa gnugg med tvål och vatten försvann den döda huden och sårkorporna runt ärret. Handen blev genast jättefin (???)





torsdag 9 februari 2012

Träning, "battle" och onödiga kommentarer

Tränar en del. Det är ju skitkul! Men jag får inte bli svettig. För då läker inte såren (sa läkaren) plus att jag förmodligen börjar stinka under det så mysiga gipset. Så det gäller att hitta balansen.
Promenader och långa, långsamma gympass verkar funka.



I wish...
Tar bort gipset om en dryg vecka. Då får vi ser vad läkaren säger.

Sen svaret på den här frågan: 
"Varför åker du inte snowboard med gipset?" 
För att det inte riktigt funkar. Smärtan hindrar mig. Tanken på att förstöra min högerhand (som jag ska använda resten av livet) hindrar mig. Det är inte värt att slänga bort en högerhand för att man inte kan härda ut några veckor. Snowboarden finns ju kvar då också! Hade det inte gjorts en operation hade jag stått på brädan för länge sedan, men nu fick dom skära upp mig och spika ihop mig så då får jag fan vänta. Fast det är ju som inte lätt...
 

Battle och sexistiska kommentarer

Me and Carro Degardh on youbet.com. I did not know what I was getting into when I accepted to be a part of it. Just a funny thing? And to get some snowboarding involvement now in injury times. So I thought. But many of the comments written on the side made ​​me disgusted and irritated. But I guess that's what the idiots that wrote the stuff wants. Yes, we are girls. Yes, we love snowboarding. Let us just be two talented girls who love to snowboard. The sexist comments that is written is so fucking irrelevant and has nothing to do with snowboard. I have never heard anything negative about my onlinepart since it was playing on youbet so I guess it´s the immature petit virgins that comments theese things on youbet that has some serious problems. So this is for them. 

tisdag 7 februari 2012

ISPO i Munchen

Galna och "eehh.. vad fan hände där?" dagar på Ispo i Munchen.

En tidig söndagmorgon och jag, Robban och Fredrik kör bilen (eller.. Fredrik är dock för bakis och Robban har ej nåt körkort. så jag kör) till Skavsta flygplats. Vi ska till Ispomässan i Munchen. Den alla pratar om. Vi parkerar bilen, planet lyfter, landar och än så länge fungerar allt enligt planerna.

Väl framme:
Robban glömmer pass, pengar, kort (vissa brukar kalla det sitt liv) på flygbussen mellan flygplatsen och Munchen. Detta upptäcks då vi åker fast på tunnelbanan av civilklädda biljettkontrollanter och vi måste visa upp våra pass. Efter löjligt överspelade, dumma ansiktsuttryck med "eeh.. jaha?? i Sverige köper vi alltid biljett på tunnelbanan..." och en aning panikartad Robban (över borttappat liv) kommer vi lindrigt undan med kommentaren "stupid tourists" och endast 40 Euro i böter.

Ispomässan består av oändligt många snowboard och skidmärken som ställer ut och visar upp sina brands på ett mycket stilfullt sätt med snygga montrar och gratis öl och sprit till törstiga snowboardåkare. Vi hänger runt på mässan i 2 dagar och pratar med en hel massa intressanta folk. Robban och Fredrik promotar Monokel och jag går omkring med mitt gips och snackar med sponsorer och tidningar. Det var nice! Och ibland lite vilset.

Tack RipCurl för hotell, biljett och allt!!

Vi bor på ett av de fräschaste hotellen på gatan (som består av varannan ingång hostel och varannan ingång "boobs" och neonblinkande nakna brudar) vid Munchens centralstation. Finner en sportbar som gör helt ok bloody marys och mjuka men ändå charmigt goda popcorn samt en restaurang som serverar god thaimat där vi äter middag båda dagarna.

Det är fest båda kvällarna (dagarna också för väldigt många) och alla härjar på och drar runt på de olika märkenas fester. Svinkul!

Delar av Random Bastards befinner sig på plats och kör på som vanligt =)(se kort nedan)

Sista kvällen/natten var ju skitkul. Vilket resulterar i att vi inte vaknar av väckarklockan som ska skicka upp oss till flygbussen. Vi försover oss och måste åka taxi i 2 timmar och får betala väldigt många onödiga Euro. Men vi hinner.

Robban skulle kunna skriva ett eget kapitel om hur man löser den borttappade passfrågan men tillslut finner iaf busschauffören Robbans liv under en stol på bussen och Robban får ett jublande samtal. Dock är inte livet lika innehållsrikt som tidigare vilket gör Robban fly förbannad när han får tillbaka den halvt tomma plånboken då vi anländer till flygplatsen.

Framme på Skavsta flygplats slår det oss att vi glömt bort en liten detalj. Så vi sätter oss ner och väntar ca 5 timmar innan vi kör hem igen. Vi är för bakfulla.

Men allt var värt det!! Tack för en händelserik och sjukt kul resa! (Och att vi betett oss som 3 oansvarsfulla tonåringar...? äh, sånt händer ibland).

Men trots det ibland helt ologiska kaoset har vi tittat på varandra och skrattat åt röran. Då är det en jävligt bra grundstämning!



















fredag 3 februari 2012

Coming up

Länge sedan jag bloggade...

Tankar och verkliga händelser kring det här kommer upp snart:

1. Galna och "eehh.. vad fan hände där?" dagar på Ispo i Munchen.
2. Snowboardabstinens (ibland outhärdligt).
3. "Varför åker du inte snowboard med gipset?"
4. Mysiga dagar i Göteborg med tjejerna.
5. Träning.
6. Battle?
7. Värdelösa sexistiska kommentarer om tjejer som åker snowboard.
8. Å armen.